OM OSS

VI FIRAR 25 ÅR AV GOLFEXCELLENS

år

deltagare

spelade hål

VAD ÄR INTERNATIONAL PAIRS?

Golfare på anmälda klubbar är bara två steg från att kvalificera sig till att representera sin klubb och sitt land vid International Pairs World Final, allt inklusive.

Steg ett: Anmäl er till en kvalifikationstävling på valfri klubb, och säkra er en plats i den svenska finalen på Sand GC 12 september 2024.

Steg två: Vid den svenska finalen på Sand GC kommer det vinnande paret att få äran att representera Sverige vid International Pairs World Finals på Teneriffa.

International Pairs har en 25-årig historia som en golftävling som erbjuder golfare möjligheten att få tävla på en golfbana av internationel standard mot golfare från hela världen.

International Pairs är en världsomspännande golftävling för amatörer och är världens största par-golftävling för amatörer.

BAKGRUND TILL INTERNATIONAL PAIRS

International Pairs blev introducerat i Storbritannien 1998 som en golfturnering för att fira millennium, och är nu etablerat som en stor årlig händelse hos många golfklubbar över hela världen.

Tusentals golfare deltar varje år och turneringen fortsätter att expandera internationellt med nya länder som regelbundet tilkommer.

International Pairs World Final Series är en internationell golfturnering som spelas globalt. Sedan starten för mer än 20 år sedan har mer än en miljon amatör golfare från över 40 länder tävlat i detta spännande, trevliga och prestigefyllda evenemang.

Ursprungligen tänkt som nationell klubbtävling i Storbritannien, men evenemanget fick stort intresse från övriga Europa och andra ställen. I den fortsatta utveckling att förbättra evenemanget var det bland annat viktigt att spela regions-, landsfinaler samt världsfinalen på de bästa golfbanorna. International Pairs är ett evenemang som skapats för golfare av golfare och är utformat för att ge en spännande höjdpunkt för våra deltagare över hela världen. International Pairs fortsätter att locka medial uppmärksamhet varje år.

Vilka är vi

Vi är en kombination av Skandinavien, Portugal och Sydafrika. Den skandinaviska delen representeras av Jörgen Kirchhoff.

Tillsammans med vår partner, World Golf Tournaments (WGT) från Sydafrika, som administrerar International Pairs över hela världen, har vi introducerat International Pairs i Skandinavien.

Teamet som kommer att jobba med tävlingarna under 2024 är utöver Jörgen även William Kirchhoff, Mikael Wallmark och Erika Rodrigues.

Men utan hjälp från klubbarna hade vi inte kunnat genomföra alla tävlingar. Därför måste alla klubbchefer och ambassadörer och andra frivilliga också nämnas som en del av teamet – en tävling som denna gör vi tillsammans.

Dessutom har vi viktiga partners och vi arbetar ständigt med att skapa nya samarbeten med företag och vår dörr är alltid öppen för tankar och idéer


Jörgen Kirchhoff

Jag har arbetat inom resebranschen i mer än 30 år, och min erfarenhet kan kort beskrivas som: modern ledelse, top service, kvalitet och att leverera bästa möjliga reseupplevelse.

Jag är dansk-svensk och jag är gift med en brasiliansk-portugisisk kvinna, och bor norr om Lissabon.

Golf har varit en del av mitt liv under nästan 40 år och jag har nu några av Europas bästa golfbanor i mitt grannskap

Under 2019 blev jag inbjuden av grundarna av International Pairs att se världsfinalen i Algarve. Jag förstod direkt att detta var något mycket speciellt, och vi kom överens om att introducera tävlingen i Skandinavien.

Under de första åren har vi haft över 6000 deltagare, vi har haft pampiga riksfinaler på Barsebäck och på Sand Golf Club och vi har haft 3 svenska par på 2 världsfinaler. Två par representerade Sverige i Spanien 2022 och ett par i Portugal 2023 och fick spela mot andra par från hela världen.

Den internationella atmosfären och gemenskapen på världsfinalen går inte att beskriva, vårt koncept är verkligen helt unikt och måste upplevas!

Jag känner mig privilegierad och tacksam att få arbeta med en så unik och rolig produkt och att kunna dra fördel av min närvaro och mina kontakter i Portugal och även använda mina rötter och mitt nätverk i Skandinavien. 

” Vår vision i Sverige är att få International Pairs att vara en win-win för golfklubbar, golfare och partners i en jättekul och spännande tävling. “

I Sverige bygger vi stabila samarbeten. Vi är måna om att representera våra partners och deras produkter på bästa sätt. Vi är måna om att värdesätta allt jobb som görs på klubbarna, och vi försöker att hålla ett rimligt pris för dig, som väljer att spela vår tävling, så du känner at du får good value for money.

Vi kommer att hålla hög kvalitet på alla priser, vi vill att alla pristagare ska vara nöjda med det pris de får med sig hem, och vi följer som minimum SGF rekommendationer om pris till var 7:e deltagare.

Sverigefinalen ska alltid vara ett exklusivt evenemang och därmed ett attraktivt mål, som alla vill kämpa för att nå.

International Pairs är en golftävling! Ingenting annat. Vi har inget stort företag i ryggen, som har som mål att sälja sin produkt.

Vår produkt är tävlingen, byggt upp av golfare som ville samla världens länder till en stor rolig tävling.

Våra ägare kommer från Sydafrika och är väldig ambitiösa, men samtidigt mycket laid back. Klart att många på världsfinalen spelar för att vinna, men stämningen är trevlig och skön.

Alla på världsfinalen får garanterat en upplevelse för livet.

International Pairs Sweden

Över 25 år av golfexcellens

etablerade år

deltagande länder

deltagare årligen